Sådan sparer du penge til hverdag

Føler du at dine penge forsvinder, lige så snart du får din løn udbetalt, og er du træt af aldrig at kunne spare op? Du er langt fra alene. Mange kæmper med en presset økonomi. Det er et stort pres i dagligdagen, når man kæmper med at få pengene til at slå til. Men med ganske få ændringer kan det dog lade sig gøre at skabe lidt luft i budgettet, og endda spare en smule op.

Spar på dine storkøb, og få råd til mere

Et såkaldt storkøb er noget, der virkelig kan mærkes på pengepungen. Denne betegnelse dækker over mange forskellige ting, men ofte er det når der skal købes ting til hjemmet, f.eks. køleskab, spisebord, sofa eller lignende. Sagen er at man igennem livet kommer til at foretage storkøb flere gange, da møbler og hårde hvidevarer ikke holder evigt.

For at spare penge her gælder det først og fremmest om at jagte tilbud, og måske vente til bestemte tidspunkter på året, f.eks. til januarudsalg. Herefter bør både fysiske og online butikker tjekkes, for at finde frem til den bedste pris. I nogle tilfælde kan man også prøve sig frem, og forhandle med sælgeren i butikken. Man kan være heldig, og få presset prisen en smule ned.

Hvis man kigger på nettet vil der ofte være mange tilbud og besparelser at hente. Man kan også søge efter brugte varer. I nogle tilfælde kan man spare over 50 % ved at købe en brugt sofa, spisebord, osv. Og ofte er tingene i så god stand, at man ikke kan se forskel. Se eventuelt mere på www.kulturnet.dk for flere gode råd til, hvordan du sparer på dine storkøb.

Læg et budget, og få overblik over økonomien

Man kan også danne sig et overblik over ens faste udgifter, og lægge et budget for, hvor meget man har til rådighed hver måned. Er det for eksempel nødvendigt at have 3 forskellige streamingtjenester, eller abonnementer på diverse magasiner? Man kan dele det op i faste og nødvendige udgifter, og så fornøjelse. Det er i fornøjelsesdelen, man kan skære ned. Hvis man er en af de få, der i dag ikke har brug for data på ens mobiltelefon, så kan man også spare ved at fravælge dette i ens mobilabonnement. Hvis man kan klare sig med SMS og opkald er der ingen grund til at betale ekstra for mobildata. Klik her for at finde et godt mobilabonnement uden data.

Som nævnt er det altid en god idé at gå på tilbudsjagt, og det gælder ikke blot, når man skal have møbler eller hårde hvidevarer. Man kan undersøge tilbud på dagligvarer og andre ting, og her er internettet et godt sted at starte. Hvis man for eksempel kan lide at strikke, og gerne vil spare penge på udstyr, kan man finde billigt garn online. Det gælder om at finde frem til de rigtige hjemmesider. Med en smule forarbejde kan der altså være mange penge at spare, når man handler på nettet, især hvis man køber større partier af en vare.

Find dit næste tørklæde på nettet

Står du om mangler et lækkert tørklæde, så kan du bare klikke dig ind på nettet og finde det her. Ligesom stort set alle andre ting, så er der i dag et kæmpe udvalg af tørklæder på nettet.

Vi danskere er nemlig i stigende grad blevet glade for nethandel, og denne handel sætter rekord år efter år. Og tørklæder er et godt eksempel på et produkt, som egner sig rigtigt godt til nethandel.

Det er nemt at se på billeder, og størrelsen på tørklædet er nem at vælge på nettet, så du risikerer ikke et forkert produkt. Samtidig er det let, så det koster ikke meget at få sendt i fragtomkostninger.

Og det er ikke kun de store netbutikker inden for tøj og mode, som prøver at vinde dette marked for tørklæder. De såkaldte nichewebshops skyder op overalt, og der er derfor flere netbutikker, som har specialiseret sig i lige netop tørklæder.

På denne måde kan de blive markedsførende på dette område, hvilket de forsøger ved at have et bredere sortiment end de store netbutikker, som ligeledes sælger alverdens andre produkter. Og når man kun sælger et produkt, så kan man også fokuserer alt interessen på dette produkt.

Kvalitetsneglelak findes også på nettet

Og det er ikke kun inden for tøj og mode, at disse nichewebshops dukker op. Det er mere eller mindre inden for alt mellem himmel og jord.

Skal du bruge en ny neglelak, så er der derfor også butikker med stor ekspertise i dette, hvor du kan vælge mellem adskillige lækre produkter.

Samtidig har denne type webshops ofte en blog eller Facebookside, hvor der er en masse information og guides om lige netop deres produktkategori.

Det giver dem en vis autoritet, samtidig med dette bliver en salgskanal for virksomheden. Mange af de små specialiserede netbutikker har derfor et stærkt produkt, og det går rigtigt godt for mange af dem. Måske vi danskere også kan lide at handle på de mindre netbutikker, som har speciale i lige netop en kategori.

Det gør nemlig følelsen af service bedre, når man ikke bliver præsenteret for alt muligt andet, som man ikke lige står og mangler. Og kan man samtidig finde gode råd via butikkens guides eller gode kundeservice, så har de højst sandsynligt fået en stamkunde.

Her finder du inspiration til dit næste køb

Er du ikke på udkig efter et bestemt produkt, så kan du også på ind på en af de mange blogs på nettet. Der findes ligeledes blogs om alverdens emner, og her finder man mange gode guides og idéer til produkter, som du vil elske.

Har du ikke helt besluttet dig, så kan du derfor finde hjælp på en blog. Og mange finder det bare spændende at følge sådanne blogs, hvor man pludselig får helt nye idéer. Leder du efter en blog om tøj, så er Trenden.dk et godt sted at starte, men der er som sagt masser af gode blogs om alverdens emner.

Læs tests af produkterne inden køb

Når du skal købe en varer på nettet, så er det altid fornuftigt at læse om denne først. Der er nemlig mange gode hjemmesider, hvor man kan læse brugernes og eksperternes meninger om et givent produkt.

På denne måde sikrer man sig det bedste køb, og at man ikke bare køber katten i sækken. Gør det derfor altid til en vane at tjekke en af disse sider med tests at produkter, lige inden du skal til at købe produktet.

Det gode ved disse sider er, at det er uafhængige sider med brugernes og eksperternes vurderinger. Læser man bare på forhandlerens egen hjemmeside, så er siden selvfølgelig farvet af forhandlerens meninger og interesser.

Det er meget bedre med disse objektive tests og anmeldelser, så sørg altid for at have dem med i dit valg af produkter. Og det tager bestemt ikke lang tid lige at skimte sådan en side igennem, så du kan se de bedste produkter inden for forskellige kategorier.

På en måde kan man kalde dem de moderne forbrugermagasiner, da de hjælper forbrugerne med at træffe de rette valg på baggrund af de tests, som der foreligger på markedet.

Vælg de rette produkter til dig og dit barn

Alle forældre ved, at det kræver en masse udstyr, når man får børn. Det er alt fra tremmeseng, børnestole, børnetøj, skifteting og meget andet.

Når du skal ud at købe alt dette, så er det ligeledes godt at undersøge markedet først. Som nævnt i det tidligere afsnit, så tag et kig på de bedst anmeldte produkter.

Derudover kan du klikke dig ind på en blog om børnerelateret udstyr, da der ofte er mere dybdegående guides at finde her. Ligesom der bliver giver argumenter med for og imod for diverse løsninger.

På denne måde supplerer en sådan blog testsiderne rigtigt godt, da bloggen er til de mere grundige guides, og testsiderne er til det endelig valg af produktmærke.

De ældre handler også på nettet

Internettet har efterhånden været fremme så mange år, at nutidens ældre i stigende grad benytter nettet i dagligdagen. Dermed får de også glæde af de mange fordele, hvilket er rigtigt glædeligt.

Og der er masser af hjælp at finde på nettet, når man er ældre. Flere of flere hjemmesider har specialiseret sig i dybdegående artikler omkring ældrerelaterede ting.

Det kan være alt fra de bedste rejser til ældre, og til diverse teknologiske hjælpemidler i dagligdagen. Og vi bliver ældre og ældre, så det er vigtigt med denne fokus. Faktisk menes det, at hvert andet barn født i dag bliver over 100 år gammelt, så der er et kæmpe marked for udstyr til ældre mennesker.

Ældre kan derfor også gå ind på de gode sider med tests af produkter, så de får glæde af de bedste produkter på markedet. Generelt er det virkeligt positivt, at de ældre har taget Internettet til sig.

Det giver dem mange nye muligheder, som de ikke havde før i tiden. Et godt eksempel er køb af dagligvarer på nettet, hvilket ellers har været svært for ældre før i tiden.

Sæt ekstra fut i sexlivet – som single eller i forhold

Det er aldrig en skam at prøve noget nyt i soveværelset. Uanset om du er i et forhold eller single. Det er ikke skamfuldt at onanere, alle gør det. Og det er heller skamfuldt at være en smule kinky i soveværelset med din faste partner.

Spice parforholdet op med latextøj

Måske har du hørt om latextøj, som bruges i soveværelset. Det er virkelig noget, som kan spice sexlivet op. Latextøj kan næsten bringe sexlysten frem i enhver, og tøjet kan både bruges af mænd og kvinder.
Der findes mange varianter og forskellige sager på markedet, og du kan helt sikkert finde noget, som passer til jer og jeres lyster. Der findes endda også sexet latexundertøj, som kan beskytte mod kønssygdomme som herpes.

Oplevelsen af latex på kroppen kan være ophidsende og giver en øget følsomhed på kroppen.
Det kan du læse mere om her.

Få nydelse med en falsk vagina

Selvom at man er single, så betyder det ikke, at man ikke kan have det sjovt med sig selv i soveværelset, tværtimod. Der er faktisk mange mænd, som vælger at onanere med en falsk vagina.
En falsk vagina kan give dig følelsen af at være sammen med en fra det kvindelige køn. Den er bl.a. designet til at ligne en vagina på en prik. Den er ikke forfærdelig stor og kan nemt transporteres rundt i tasken eller bare ligge trygt i natskuffen. Så kan du få tilfredsstillet dine lyster med noget, som minder om en rigtig kvindes vagina.

Nu skal det ikke lyde som, at en falsk vagina kun er til singlemændene derude. Mænd i parforhold kan også sagtens bruge en falsk vagina. Brug den når lysterne skal tilfredsstilles og partneren ikke er hjemme. Det er faktisk bevist at mænd med en falsk vagina, har mindre chance for at være sin partner utro. Sikke en fordel!
Du kan lære mere om falske vaginaer på lovebuddy.dk

Nydelse her og nu – med i lommen

Som ordet indikerer, så er en pocketpussy en falsk vagina, som kan opbevares i lommen. Så kan du tilfredsstille dine lyster på arbejdet, i hjemmet eller et helt tredje sted. Så har du muligheden for at onanere op til flere gange om dagen.

Der findes forskellige modeller af de såkaldte pocketpussies. Nogle er så små, at de kan gemmes væk i en ankelsok samtidig med, at du kan få følelsen af at være omsluttet af en vagina.
Men hvis du søger den fulde fornemmelse af at være sammen med en af det kvindelige køn, så kan man også få modeller med så realistiske skamlæber, at de føles ægte.
Du kan læse mere om pocketpussies her og få gode råd til, når du skal finde den bedste for dig.

Husk at det ikke er en skam af spice sexlivet op, selvom man er single og ledig på markedet. Måske søger du slet ikke en fast partner. Så er det dejligt at vi lever i en tid, hvor det er muligt at nyde sig selv på spændende og alternative måder.

Tip: 3 steder, hvor du kan spare penge, som du måske ikke kendte til

Uanset om man har en presset økonomi eller ej, siger de færreste mennesker nej tak til muligheden for at spare penge – uden de selv ved det. Der er faktisk flere steder, end man måske lige skulle tro, hvor der er gode penge at spare. Selvom der måske kan være tale om små beløb af gangen, vil det i det store hele gøre en forskel, hvis man tænker økonomisk, når man handler. Så her får du tre tips til steder, hvor du kan spare penge, som du måske ikke havde overvejet.

Vælg et billigere mobilabonnement

Et rigtigt godt sted at spare penge, er når det kommer til mobilabonnementet. Mange mennesker vælger eksempelvis et abonnement, når de køber en ny telefon og glemmer så at tænke nærmere over det efterfølgende. Det resulterer i, at mange har et abonnement, som er alt for stort og omfangsrigt til deres behov. Hvilket yderligere resulterer i, at de betaler unødige penge for eksempelvis fri tale eller mange GB data, som de i realiteten slet ikke har brug for.

Vælger man et mobilabonnement, som passer bedre til de behov, man har, og som er billigere, vil der i det lange løb være mange penge at spare hvert år. Se en oversigt over forskellige gode og billige mobilabonnementer her. Du kommer langt ved at sammenligne flere forskellige forhandlere af abonnementer – for hermed får du det bedste overblik og kan hurtigt se, hvor du får mest for pengene.

Opbevar vinen pænt, korrekt og billigt

Mange mennesker nyder et godt glas vin – det kan enten være til et lækkert måltid eller til en lille hyggestund. Hører du til gruppen, der er passioneret omkring vin, kender du sandsynligvis også til vigtigheden af at bevare vinen rigtigt. Det gælder blandt andet temperaturen og positionen, vinflaskerne skal opbevares i. Dertil kommer, at det kan se rigtig pænt ud med en flot vinreol i hjemmet. Spar penge og vælg den rigtige vinreol ved at følge guiden her. Vælg aldrig bare det første og det bedste. Læs ovenstående guide, sammenlign priser og slip for at spilde vindråber med den helt rette vinopbevaring.

Vælg rigtigt i første forsøg: Prøv en babynest

Er du lige blevet forælder, eller har du barn på vej? Så kender du garanteret udmærket til al den forberedelse det kræver at få et barn. Det kan være en jungle at finde rundt i, når det kommer til alle de forskellige former for tilbehør, man skal anskaffe, når man skal have et barn. Ved at vælge rigtigt første gang, du køber noget, kan der være rigtig mange penge at spare. Måske er en babynest eksempelvis det helt rigtige valg for dig og din baby. Den skaber tryghed og giver baby en følelse af at ligge i mors mave. Læs mere om her, hvad en babynest er, og hvad den kan gøre for dig og dit barn her.

Sådan får du et skønt køkken

Igennem de sidste mange år, er køkkenet i stigende grad blevet husets omdrejningspunkt. Det er ikke længere bare et sted vi laver og opbevarer mad, det er en del af vores spisestue og stue.

Køkkenet er blevet en del af indretningen og en del af hjemmet, der skal vises frem på samme niveau som stuen. Samtalekøkkenet og det åbne køkken er efterhånden en fast del af de mere moderne huse, så, hvordan sørger du for at dit køkken bliver ligeså skønt som resten af dit hjem?

De små ting gør forskellen

Når dit køkken bliver en del af stuen og hjemmet er det pludselig et sted, der bliver inddraget i hverdagen på en hel anden måde. Ikke alene bliver der større trafik derude, det er også pludselig en del af rummet, der udgør samlingspunktet for familie og gæster.

Så hvis du går op i indretning og interiør, skal køkkenet selvfølgelig spille på samme måde som resten af hjemmet.

Det kan du starte ud med at sørge for, ved at begynde med de helt små ting, som ophæng, lamper og planter.

Med rene linjer og små, røde tråde, der binder stuen og køkkenet sammen kan du skabe en følelse af flow fra stue over spiseplads til køkken.

De store ting fuldender stilen

Skal stilen køres helt ud og køkkenet spille for fulde gardiner, så må der de helt rigtige hvidevarer til.

Køleskabe, opvaskemaskiner, ovne, mikroovne og frysere skal sidde lige i skabet – i nogen tilfælde helt bogstaveligt.

Er du ikke til de synlige hvidevarer er der i dag en lang række forskellige løsninger for dig. Det betyder, at du kan få opvaskeren, fryseren og køleskabet gemt bag låger, der ligner de andre låger i rummet. På den måde slipper du for forskellige overflader og holder udtrykket enkelt og rent.

Er du omvendt til at vise dine hvidevarer frem, som en del af indretningen, er der rigtig mange både smukke og funktionelle sager at få.

Vælger du den sidste løsning, skal stilen selvfølgelig være gennemgående i hele hjemmet, så derfor skal alle hvidevarer matche – også dem udenfor køkkenet.

Den røde tråd

Om der er tale om tørretumbler, opvasker eller køleskab, er det muligt at skabe en rød tråd. Det betyder ikke nødvendigvis, at de skal have det samme mærke. Du kan også vælge at kigge på looket og sørge for at skabe din stil ud fra det.

Rigtig mange er glade for den amerikanske stil, som diners og vaskehaller. Er du en af dem, så kan du ved hjælp af dine hvidevarer skabe den stemning i dit hjem.

Med de store kombinerede fryse- og køleskabe med dobbeltlåger og ismaskine i lågen, er der virkelig lagt op til amerikanske milkshakes og burgers ved baren i køkkenet.

Den samme stil kan du skabe i dit bryggers eller vaskehus, ved at vælge maskiner, der minder om dem, de bruger i de amerikanske vaskehaller og møntvaskerier. På den måde kan du skabe en rød tråd i hjemmet gennem dine hvidevarer.

Gaveideer til seniorer – eller tips til ønskelisten

Når benene bliver lidt trætte og der skal lidt flere pauser til på indkøbsturen, betyder det ikke, at det er lettere at blive hjemme. Der findes masser af skønne hjælpemidler, der kan holde gang i hverdagen og give den støtte, der kan blive brug for med årene.

Skal der lidt ekstra hjælp til, kan det være rigtig gode ønsker til fødselsdag og jul. Der findes nemlig en lang række sjove, smukke og spændende udgaver af de klassiske stokke, indkøbstasker på hjul og rollatorer. Herunder finder du lidt inspiration til ønskelisten, eller gaveideer, hvis du skal begave en senior.

Få styr på bentøjet med den rigtige rollator

Når bentøjet begynder at blive lidt træt, kan det være en stor lettelse med en rollator. Sådan en gør nemlig, at du stadig kan tage vare på de daglige indkøb og komme ud i byen, uden hjælp.

De fleste rollatorer har en kurv foran, så du kan have dine indkøb i den, mens du går, herudover har du også en håndbremse, så rollatoren ikke stikker af fra dig på vej ned af bakken.

For nogen kan det være en stor overvindelse, at indrømme, at der er brug for en rollator, fordi benene ikke rigtig vil ligeså meget som hovedet, men når først beslutningen er taget kan det blive en stor lettelse og hjælp i hverdagen. Det kan være en rigtig god ting at skrive på ønskelisten, hvis valget af den helt rigtige er for forvirrende.

Hvis du gerne vil læse mere om de forskellige slags rollatorer der findes, så kan du læse med her.

Få styr på indkøbene med en indkøbstaske på hjul

Selv om det kun er en liter mælk og en pose sukker og nogle kartofler, du skal have med hjem fra købmanden, så bliver det hurtigt tungt, hvis det skal bæres hele vejen hjem i et net eller den gængse plastikpose.

Derfor er en indkøbstaske på hjul et rigtig godt hjælpemiddel til dig. Det er en utroligt praktisk måde at bringe dine indkøb hjem, uden at belaste armene mere end højst nødvendigt. Med denne form for varetransport slipper du også for, at poserne vælter og appelsinerne ruller ud over hele gulvet, når du stiller dem fra dig.

Indkøbstaskerne finde i rigtig mange skønne farver og designs, så du let kan finde en, der passer til dig.

Generel gave- og ønskeinspiration

Er de ovenstående ideer ikke lige noget for dig eller den, du skal købe gave til, kan du på nettet finde spændende inspiration til gaver eller ønsker for folk i deres bedste alder.

Du finder en lang række både praktiske og mere sjove ideer, der kan være med til at holde gang i benene og gøre hverdagen mere behagelig og det behøver bestemt ikke at være kedeligt at købe gaver til en senior. Kniber det lidt med bentøjet, findes der for eksempel den skønneste sammenklappelige stok med blomstermønster til at sætte kulør på din spadseretur. Det er kun fantasien, der sætter grænser, så find inspiration og ideer til skønne gaver på nettet i dag.

Sådan indretter du dit hjem med stil

Langt de fleste af os danskere går op i at tingene ser godt ud. Det gælder både vores generelle udseende, vores tøj, vores børn, vores bil og i særdeleshed vores hjem. Faktisk er dansk indretningsstil, eller måske nærmere skandinavisk, kendt og beundret over store dele af den vestlige verden. Dog er det ikke alle danskere, hvor det lige naturligt til at have sans for indretning. Heldigvis er der en række gode råd, som du kan støtte dig op ad.

Først og fremmest skal du være klar over, at god stil ikke kan kopieres. Det nytter ikke noget, at se noget i et boligmagasin eller hos en nabo og så tro du kan overføre det direkte til dit hjem. Al indretning skal nemlig passe til selve hjemmet, til de forskellige små hjørner, rummets størrelse, lysindfaldet, familiens behov osv. I virkeligheden handler det om at søge inspiration, og så derefter indpasse det til din eller jeres personlige stil. Vær ikke bange for at mikse og matche, kun fantasien sætter grænser.

Must-have møbler

Der er en række af møbler, som er et must-have i et hvert hjem, det er en den slags møbler der skaber looket, og som derfor kræver grundige overvejelser. Det er typisk større møbler som sofa, spisebord, stole og sofabord der hører ind under den kategori. Som et alternativ eller supplement til en sofa, kan du også vælge en såkaldt daybed, som er enormt populære lige nu. Vælg med fordel møbler af en god kvalitet og i et klassisk og tidløst design, på den måde holder de sig pæne og moderne år efter år. Hvis du gerne vil bo tendens baseret med tidens hotteste farver, så sats i stedet på nips ting, puder, tæpper og den slags. Det er både lettere og billigere at skifte ud løbende.

Her kan man købe skønne interiør fund

Interiør, pynt, møbler osv. kan som med så meget andet købes på i boligbutikker og online på diverse webshops. Et af de mærker der for tiden hitter rigtig meget er Hübsch Interiør. Her finder du smukke vitrine skabe, fashionable daybeds, store spiseborde, flotte kommoder, smarte stole og meget meget mere.

Hvis du på forhånd ved præcis hvad du går efter, så kan det være en stor fordel at shoppe på nettet. For det første er prisen nemlig ofte skarpere her, da online konkurrencen er så stor og synlig for forbrugeren. For det andet er udvalget på nettet tit større og mere overskuelig. Og sidst men ikke mindst, så kan du handle på alle tider af døgnet. Webshops har nemlig åbent døgnets 24 timer, så du kan shoppe lige når det passer dig og endda i fred og ro hjemme foran din egen computer. Mange tilbyder faktisk også gratis eller billig levering, så du ikke selv skal bøvle med at proppe store møbler ind i bilens begrænsede bagagerum. Alt i alt både tids- og pengebesparende.

Sådan finder du de billigste flybilletter til New York

Går du og drømmer om en rejse til New York? Det er der mange mennesker der gør, som aldrig får gjort noget ved det, fordi det kan være dyrt at rejse til den populære storby. For mange mennesker forbliver det altså en drøm, og det er en skam. Hvis man bruger lidt tid på det, kan man være heldig at finde billige flybilletter til New York og dermed gøre drømmen til virkelighed.

Men hvordan finder man så de billigste flybilletter til den populære storby? Læs med her og få nogle helt konkrete tips til hvordan du kan finde frem til billige billetter, der kan gøre drømmen til virkelighed. Læs med og tag snart på drømmerejsen til New York.

Søg på nettet

Det første råd handler om at bruge tid på at søge på nettet. Der findes mange rejseselskaber, som alle har deres egne hjemmesider og søgefunktioner. Det kan være svært at finde rundt i hvad en bestemt flyrejse koster hos de forskellige flyselskaber. Hvis du ved hvornår du cirka ønsker at rejse, kan du ende med at bruge lang tid på at søge på hver enkelt flyselskabs hjemmeside. Det kan heldigvis gøres meget nemmere.

Der findes forskellige søgemaskiner på nettet, som sammenligner priser fra forskellige flyselskaber. På den måde får du nemt og hurtigt et overblik over de forskellige tilbud fra de forskellige flyselskaber. På mange af søgemaskinerne kan man sammenligne ud fra forskellige parametre. Man kan f.eks. sammenligne i forhold til den billigste pris eller den korteste rute.

Hold øje med tilbudsperioderne

Priser på flybilletter ændrer sig meget, og kan faktisk ændre sig fra dag til dag. Hvis du vil have de billigste billetter, kræver det derfor at du holder lidt øje med prisudviklingen. Undersøgelser har vist at der er bestemte tider på året, hvor billetterne typisk er billigere. Her handler det først og fremmest om at rejse uden for højsæsonerne, hvis man gerne vil have de billigste billetter.

Hvis du vil holde øje med priserne over en bestemt periode på en nem og enkelt måde, kan du med fordel benytte en prisagent på en af søgemaskinerne. Prisagenten på rejsesøgemaskinen vil således gøre alt der hårde arbejde for dig og holde øje med ændringer i priserne. Du får som regel en daglig mail med aktuelle priser.

Vær ude i god tid

De to ovenstående råd, har måske allerede pointeret det, men for at gøre det helt klart – det er vigtigt at være ude i god tid, hvis man vil have fat i de virkelig billige flybilletter. Det kan aldrig betale sig at vente med at købe billetterne til sidste øjeblik.

Flybilletter findes altid i forskellige prisklasser, og flyselskaberne sælger altid de billigste først. Som en hovedregel skal du gå efter at bestille billetterne minimum 4-5 uger inden afrejse. Du får mulighed for at spare flere penge, jo før ude du er. Husk at priserne ofte stiger markant i den sidste måned før afrejsedatoen, fordi efterspørgslen stiger. Sørg derfor for at være i god tid.

Køb din næste madras brugt

Hvis du er på jagt efter en god madras, er det oplagt at se, om du ikke kan finde en brugt. Det kan være med til at gøre, at du kan spare mange penge på madrassen. Det er en rigtig god mulighed for dig for at bruge pengene på noget andet.

Når du køber en madras, bør du dog selvfølgelig heller ikke gå på kompromis med kvaliteten. Det skal stadig være en god madras, der passer til din krop. Det bør du derfor undersøge, inden du køber den. Du skal altså altid prøve at ligge på en madras, inden du køber den.

Sådan finder du ud af om madrassen passer til dig

Når du skal finde ud af om en madras er den rigtige for dig skal du lægge dig i den på ryggen. Så skal du føre hånden ind på lænden. Hvis du kan mærke, at madrassen går op og støtter din lænd, er du godt på vej. Hvis madrassen ikke gør det, vil det betyde, at du får ondt i lænden af at ligge på den. Hvis lænden selv skal holde sig oppe en hel nat uden støtte fra madrassen, kommer du til at sove dårligt.

Det er vigtigt, at du prøver at lægge dig på siden, så du kan finde ud af, om madrassen understøtter, at din ryg er helt lige. Det kan være svært for dig selv at se. Derfor bør du som regel have en anden med til at hjælpe dig med det. Din rygsøjle skal være så lige som muligt, når du ligge på madrassen, ellers kan du også få ondt i ryggen.

Hvis du har en partner, som du sover sammen med, er det vigtigt, at I er opmærksomme på, at det ikke er den samme madras, der vil passe godt til jer begge. Der kan være forskellige fasthedsgrader, der passer til jer, alt efter hvad I vejer.

Vælg en madras der ikke bliver for varm

Hvis du ofte har problemer med at sove fordi det bliver for varmt, er det en god ide for dig at vælge en madras i et materiale, der ikke holder på varmen. Det er meget forskelligt hvilke former for materialer madrasser er lavet af. Nogle af dem kan være med til at gøre det varmere for dig at sove. Det kan være ubehageligt, hvis du ikke kan sove, når du har det varmt.

Et godt materiale til at udligne temperaturen, når du sover, er kapok. Det er et naturmateriale, der består af lange fibre. Det er både meget behageligt at ligge på og bliver ikke så varmt. Selv hvis du har det varmt, tager det ikke imod sved fra din krop. Det gør, at du ikke kommer til at ligge i en seng, der er helt klam af sved.

Kapok er et meget bæredygtigt og allergivenligt materiale. Det koster derfor selvfølgelig nogle penge at købe en kapokmadras. Hvis du ikke kan finde en brugt kapokmadras, kan du i stedet søge på nettet efter et kapok madras tilbud. Det giver dig mulighed for at få en kapokmadras til en billigere pris alligevel.