Hvis man kigger i diverse boligmagasiner, vil man hurtigt bemærke en særlig trend. Brugt er godt, og genbrug er meget populært i disse år. Det er igen blevet in at gå på loppemarkeder og finde ting fra en svunden tid. Retro er fedt, og masseproducerede møbler i en dårlig kvalitet er ikke længere så fede. Vi skal være unikke i vores indretning og her er det oplagt at bringe brugte ting ind. Ved at købe brugte møbler og nipsgenstande, får man nemt og hurtigt noget personlighed og noget unik ind i indretningen. Mange vil dog stadig have kvalitet, så derfor går det efter de danske designklassikere ligesom hjertestolen eller Wegner stole.

Verner Panton hitter

Verner Panton er nok mest kendt for sine lamper, som findes i et hav af forskellige og farvestrålende udgaver. Hans vision var at skabe en sammenhæng mellem lampens æstetiske udtryk og selve lampens funktion. Disse to skulle gerne stemme overens, hvilket har resulteret i det tidløse design, hvor funktionen er vigtigt, men hvor det æstetiske udtryk også er vigtigt. Du kan læse mere om hvem han var, i hans biografi.

Når man taler om designklassikere, taler man ofte om møbler og ting med et tidløst design. For at noget skal blive en designklassiker, skal det være relevant i mange år. Mange designgenstande er designet ud fra nogle æstetiske konventioner i samfundet på et givent tidspunkt, hvilket gør at disse genstande ikke overlever gennem mange årtier, måske endda århundrede. De genstande som formår at være relevante i mange årtier er altid tidløse. Dette gør sig også gældende for de ting, som Verner Panton designede. Netop derfor produceres hans lamper stadig fra ny og netop derfor er de originale i høj kurs på diverse loppemarkeder rundt omkring i landet.

Wegner stole er altid godt

Hvis man elsker designklassikere, kan man ikke komme uden om Hans Wegner og hans fantastiske stole. I hans tid som møbeldesigner, nåede han at designe en lang række stole, nogle mere kendte end andre. Der er f.eks. hjertestolen, som mange har stående i deres stue. Kendetegnende for alle hans stole er, at de er gennemtænkt. Wegner lagde en stor dyd i at tænke på alle detaljerne i en stol. Selve produktionen af stolen skulle give noget til det visuelle udtryk. Han var derfor meget omhyggelig med at være med i hele produktionen, for at sikre sig at resultatet blev helstøbt.

Fælles for alle stolene er at de både er praktiske og utroligt flotte at kigge på. Wegner var først og fremmest designer, og gik selvfølgelig op i hvordan stolene så ud. Han gik dog også meget op i at stolen skulle have den rette funktion og dermed være praktiske. Han har som sagt designet et hav af forskellige møbler, primært stole, gennem sit lange liv. De fleste har stiftet bekendtskab med minimum en af hans mange designs på et eller andet tidspunkt i deres liv, fordi hans stole står i så mange danske hjem. Hans Wegners stole er tidløse og klassisk design.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *