Når ens barn skal påbegynde deres livskarriere ved at starte i skole, er der mange forskellige ting, der skal indkøbes for at sikre de bedste rammer for barnets læring og udvikling. Der er nogle ting man kan købe brugt for at gøre hele situationen mere økonomisk overskuelig, dette kan f.eks. være ting som penalhuse, reflekser til at gøre barnet mere sikkert i trafikken til og fra skole eller andre småting. Der er dog nogle ting såsom skoletasker, drikkedunke og madkasser – disse 3 ting skal du ikke købe brugt, da man aldrig kan vide sig helt sikker på kvaliteten af disse og da der kan være potentiel smittefare relateret ved disse produkter. Selvom man har vasket børnenes drikkedunke og madkasser i en opvaskemaskine kan man ikke vide sig 100 % sikker på, at alle bakterier er blevet slået ihjel, derfor bør disse købes fra ny.

Med en spritny skoletaske føler børn sig som små verdensmænd

Som voksen kender man dét at nyt tøj, sko eller en ny taske kan hæve ens selvtillid markant, det samme gør sig gældende for børn i skolealderen, hvor skoletaskerne er blevet den ting de ofte bedømmer hinanden på socialt, da børn er blevet mere bevidste om status. Det duer derfor ikke at købe en skoletaske brugt, eller at ens barn arver storesøsterens, eller fætterens aflagte skoletaske, da en brugt skoletaske kan være medvirkende i, at ens barns sociale status forringes fra det øjeblik de for første gang træder ind i klasselokalet.

Det er i dag muligt at kunne købe matchende skolestartssæt, der kan være med til at ens barn føler sig som en verdensmand, eller kvinde, i dets nye daglige miljø. Disse sæt består i en ergonomisk korrekt skoletaske, hvor man samtidig kan købe det øvrige tilbehør såsom penalhus, madkasse og drikkedunk i samme mønster og farver som tasken. Der findes mange webshops hvor du kan finde et stort udvalg af skoletasker til rimelige priser uden at sprænge budgettet, men stadig give dit barn det, han eller hun ønsker sig, så man ikke skal købe disse ting brugt.

Derfor skal du ikke købe disse 3 skoleartikler brugt

Som tidligere nævnt kan der være nogle bakterielle farer ved at købe skoletasker, madkasser og drikkedunke brugt. I forbindelse med brugte skoletasker kan nogle af risiciene være at der er blevet spildt noget på tasken, eller at der i den forrige ejers hjem har været et eller flere husdyr, der kan forårsage allergiske reaktioner hos dit barn. I forbindelse med madkasser og drikkedunke kan man aldrig vide sig sikker på, hvordan disse er blevet brugt og behandlet i den tid, de har været hos den tidligere ejer. Hvis rengøringen af disse ikke har været fyldestgørende kan der i forbindelse med slitage sidde bakterielle rester eller sporer, hvilket kan gøre ens barn sygt eller svække dets immunforsvar. Dette var blot nogle af de grunde til hvorfor du ikke skal købe disse 3 skoleartikler brugt, da man kun ønsker at beskytte sit barn.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *