Måske er du utrolig glad for sejlsport, og elsker, at tage en tur ud på havet i din båd? Det er ikke altid helt ufarligt, så derfor bør man tage sig nogle forholdsregler, før man bevæger sig ud på vandet, uanset hvor øvet man er. Det er bedst for din sikkerhed og gode oplevelse, men i dag er det faktisk en lov, at man skal have en redningsvest i båden, når man bevæger sig ud på havet.

En redningsvest er designet til at kunne vende en bevidstløs person om på ryggen og på den måde holde åndedrætsorganerne fri fra vandet, hvilket er den væsentligste grund til, at den er uundværlig, hvis uheldet nu pludselig skulle ramme dig. Du kan endvidere få en bøde, hvis det bliver opdaget, at der ikke er nok redningsveste i båden i forhold til, hvor mange personer der befinder sig ude på vandet.

Derfor er der alle gode grunde til, at finde sig den rigtige redningsvest, hvilket godt kan være noget af en jungle, hvis man ingen har forstand på det. Der findes flere forskellige typer redningsveste, men den normale redningsvest passer stort set til alle mennesker, så den bør man kigge på, også fordi den anbefales af de fleste og er den sikreste.

Dette er derfor en guide til dig, så du kan få købt dig den rigtige redningsvest på nettet. Det bør ikke være en kæmpe udfordring, at skulle finde den rigtige redningsvest, men derfor bør du alligevel gøre dig et par overvejelser, inden du vælger at købe.

Vælg den rigtige redningsvest

Først og fremmest er det vigtigt, at du ved, det ikke blot handler om hvilke type redningsvest, du bør købe, men også hvor meget opdrift der skal være. Du skal altid tænke på sikkerheden først, så det er aldrig vigtigst, at redningsvesten har en moderigtig farve, og du bør derudover aldrig gå på kompromis med prisen – det er trods alt dit liv, det gælder. Farven på skulderpartiet er for det meste også i en stærk farve såsom rød eller gul, da du skal kunne skille dig ud i vandet og derved ses.

Du skal endvidere vælge den rigtige størrelse samt hvor mange Newton, der skal være, hvilket er ret essentielt. Newton er opdriften på en redningsvest, og du bør eksempelvis have 150 newton, hvis du ikke kan svømme, hvilket også er det mest normale.

Den rigtige størrelse bliver valgt ud fra din vægt, og størrelserne på redningsvestene er inddelt i vægtintervaller – vejer du derfor f.eks. 40 kg. er det en vest i intervallet 40-50 kg., du skal vælge.

Det kan måske generelt virke lidt fjollet at skulle tænke på at få købt en redningsvest, hvis man blot skal ud at dykke, men det kan stadig betale sig, da det er bedst at have én liggende fremfor at få en bøde, fordi man ikke har købt redningsvesten i tide. Og husk at loven siger at der skal være en redningsvest til alle – så er i 4 om bord, skal der være 4 redningsveste i passende størrelser.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *