rundt spisebord

Når du er på udkig efter et nyt spisebord, så kan det være en jungle at finde frem til det helt rigtige spisebord som både passer til dig og din families behov, men som samtidig passer til det rum som spisebordet skal stå i.

Shop online

I dag findes større udvalg både de almindelige, rektangulære, og runde spiseborde på webshops i forhold til fysiske butikker og show rooms. Her er prisen oftest væsentligt billigere, dog har du ikke muligheden for at prøve produktet før købet, men der normalt gode returnerings muligheder således det ikke er en udfordring hvis du skal returnere dit køb og købe et andet spisebord.

Et rundt spisebord

Det runde spisebord passer ind i alle rum, alt fra små køkkener, mindre spisekroge i køkkenalrum til store spisestuer. Et rundt spisebord giver et godt flow i alle rum, og giver mere plads rundt om selve bordet grundet af den runde form.

Det runde spisebord er fantastisk til at skabe luft omkring sig, særligt hvis du køber et med piedestal ben vil det ikke virke tungt i et mindre rum. Samtidig med at uanset hvor mange I sidder rundt om et rundt spisebord så vil det aldrig føles tomt, da alle kan se hinanden. Hvis du ligeledes fjerner de tomme stole og fordeler resten jævnt rundt om det runde spisebord, så vil man aldrig kunne se at der er fjernet stole.

Det almindelige spisebord

Er ikke så almindeligt længere, i dag fås de rektangulære spisebord i næsten alle former for materialer og designs, således du kan finde netop det som passer ind i dit hjem. Uanset om du har indrettet dit hjem i retro- og vintageånden, eller meget mere nordisk og moderne.
Denne type spisebord er mest velegnet til dig som ønsker at skabe symmetri i rummet, og når du skal dække bord til aftensmaden eller når du får gæster på besøg.

Valget af spisebordsstole

Når du er i gang med at kigge efter nyt spisebord, vil det være oplagt at købe stole til som matcher det nye bord eller rummet det skal stå i. Hvis det er et mindre rum, så vil det være en god idé at kigge på de spisebordsstole som er luftige, i den forstand at der ikke er store massive ben eller ryglæn, og heller ikke armlæn for at skabe så meget luft omkring stolen og spisebordsstolene som muligt.
Hvis du har en stor spisestue, elsker det mere rå og maskuline udseende – så kig efter de mørkere spisebordsstole. Gerne de mere solide af slagsen, dog altid vær opmærksom på at det skal matche spisebordet eller stå i fin kontrast til det.

Et godt tip er at holde spisebordsstolene i et mere neutralt design, således de matcher næsten alle rum og spiseborde, uanset om det er et rundt spisebord eller ej. Spisebordsstole er dog samtidig, en god mulighed for at få noget farve ind i hjemmet på. Her vil det være oplagt at kigge på de mere støvede farver eller jordfarver, som altid fremstår elegante og tidløse.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *