dit sengebord

De fleste af os sover i en seng. Og så er det praktisk med et sengebord. Der kan man gemme de ting man gerne vil have ved hånden, i soveværelset. Så behøver man ikke stå op, hver gang man skal have en tår vand i en varm sommernat. Det kan også være et praktisk sted til at opbevare et par sokker og undertøj. Eller et par yndlingsbøger. De fleste sengeborde har jo hylder eller skuffer eller begge dele. Faktisk ligner de færreste sengeborde et bord. De har mere tilfælles med et lille skab. Men ordet skab er allerede besat i soveværelset. Der plejer vi jo at have skabe til tøj.

Sengeborde findes i alle mulige varianter og former. Også i alle mulige prisklasser. Hvis du er nogenlunde fiks med fingrene, kan du købe et sengebord som fladpak. Fladpak er generelt en del billigere, fordi du selv skal samle dem. Det plejer ikke at være svært og kan klares med de simple redskaber som normalt følger med møblet: en umbrakonøgle og et par skruer. Mere plejer det ikke at være. Nogle gange måske lidt lim og et par rawlplugs, hvis det skal monteres på væggen.

Det er ikke raketvidenskab, og der medfølger også instruktioner.

Find dit næste sengebord online

Der er et kæmpe udvalg af sengeborde på Internettet. Der kan du både finde forretninger som sælger sengeborde men også portaler. Forskellen mellem en forretning og en portal er den: Forretningen er en forhandler eller er tilknyttet en forhandler. En portal er mere uafhængig. Den er naturligvis også en forretning. Men portaler sælger ikke direkte noget. De er en slags agenter og forbinder dig med forhandler. Fordelen er, med en portal har du adgang til mange forhandlere samtidig. Du kender måske allerede portal-tanken fra pricerunner.dk eller badedragt.dk.

Du kan sammenligne forskellige mærker og modeller. Det kan du også i de fleste online butikker, men der kan du kun sammenligne de modeller butikken sælger. På en portal kan du sammenligne produkter som mange butikker sælger. Så udvalget er meget større. Det gør det nemmere for dig at danne dig et overblik for hvad du kan få til en bestemt priside. Så uanset om du skal købe en tørretumbler eller finde den rigtige vådsliber er en portal en god ide.

Sengebord fra loppemarked

Det er selvfølgelig også en mulighed. Der er altid sengeborde at finde på de mange loppemarkeder, genbrugsbutikker og bazarer. Der kan man også gøre et røverkøb indimellem. Men det kan alligevel betale sig at tjekke priserne online først. Nogle gange er det de rene fantasipriser folk vil have for brugte møbler. Især i de mange bazarer som er skudt op som svampe i sommerregn, de sidste år.

Brugte møbler skal du altid kigge ordentligt efter i sømmene. Tjek om samlingerne er i orden. Tidligere har man brugt knoglelim. Det var en udmærket lim, men den er organisk og bliver med tiden simpelthen ædt af bakterier. Når et sengebord er mere end 70 år gammelt skal du regne med at det er limet med knoglelim. Tjek om den rent faktisk stadig er der. Når limen er blevet fordøjet af mikroorganismer ser møblet stadig fint ud. Men samlingerne holder ikke når de bliver belastet.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *