Hvis du er på jagt efter en god madras, er det oplagt at se, om du ikke kan finde en brugt. Det kan være med til at gøre, at du kan spare mange penge på madrassen. Det er en rigtig god mulighed for dig for at bruge pengene på noget andet.

Når du køber en madras, bør du dog selvfølgelig heller ikke gå på kompromis med kvaliteten. Det skal stadig være en god madras, der passer til din krop. Det bør du derfor undersøge, inden du køber den. Du skal altså altid prøve at ligge på en madras, inden du køber den.

Sådan finder du ud af om madrassen passer til dig

Når du skal finde ud af om en madras er den rigtige for dig skal du lægge dig i den på ryggen. Så skal du føre hånden ind på lænden. Hvis du kan mærke, at madrassen går op og støtter din lænd, er du godt på vej. Hvis madrassen ikke gør det, vil det betyde, at du får ondt i lænden af at ligge på den. Hvis lænden selv skal holde sig oppe en hel nat uden støtte fra madrassen, kommer du til at sove dårligt.

Det er vigtigt, at du prøver at lægge dig på siden, så du kan finde ud af, om madrassen understøtter, at din ryg er helt lige. Det kan være svært for dig selv at se. Derfor bør du som regel have en anden med til at hjælpe dig med det. Din rygsøjle skal være så lige som muligt, når du ligge på madrassen, ellers kan du også få ondt i ryggen.

Hvis du har en partner, som du sover sammen med, er det vigtigt, at I er opmærksomme på, at det ikke er den samme madras, der vil passe godt til jer begge. Der kan være forskellige fasthedsgrader, der passer til jer, alt efter hvad I vejer.

Vælg en madras der ikke bliver for varm

Hvis du ofte har problemer med at sove fordi det bliver for varmt, er det en god ide for dig at vælge en madras i et materiale, der ikke holder på varmen. Det er meget forskelligt hvilke former for materialer madrasser er lavet af. Nogle af dem kan være med til at gøre det varmere for dig at sove. Det kan være ubehageligt, hvis du ikke kan sove, når du har det varmt.

Et godt materiale til at udligne temperaturen, når du sover, er kapok. Det er et naturmateriale, der består af lange fibre. Det er både meget behageligt at ligge på og bliver ikke så varmt. Selv hvis du har det varmt, tager det ikke imod sved fra din krop. Det gør, at du ikke kommer til at ligge i en seng, der er helt klam af sved.

Kapok er et meget bæredygtigt og allergivenligt materiale. Det koster derfor selvfølgelig nogle penge at købe en kapokmadras. Hvis du ikke kan finde en brugt kapokmadras, kan du i stedet søge på nettet efter et kapok madras tilbud. Det giver dig mulighed for at få en kapokmadras til en billigere pris alligevel.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.