sodavand

Det har længe været en utopi for mange mennesker. Og i stort omfang er det allerede blevet til virkelighed. Men Schengen traktaten i 1990 fald de sidste landsgrænser indenfor EU.

I mellemtiden er nogle grænsebomme kommet op igen, men der findes stadig en verden uden grænser hvor du kan handle som du har lyst. Det gør det online.

I dag behøver du ikke længere krydse grænser, bomme eller ej, med din bil for at undgå dyre danske afgifter. Også grænsehandelen er kommet online. For IT relaterede ting som CD’er har det eksisteret længe. Men nu er der stort set ingen grænser længere for hvad du kan handle på tværs over landsgrænser. Indenfor lovens hjemmel selvfølgelig.

Generøs frihandel for private

Den frie handel indenfor EU giver dig mulighed for at importere mange afgiftsbelastede varer til langt billigere priser. Til privat brug kan du fx frit importere:

  • 800 cigaretter
  • 10 liter spiritus
  • 90 liter vin
  • 110 liter øl
  • Og lige så meget sodavand som du kan drikke

Hvorfor er sodavand så dyrt i Danmark?

Børn er ikke altid vilde med at rejse. De har det som regel bedst der, hvor de føler sig trygge, og det er i kendte omgivelser. Men så snart de ser priserne på sodavand når de første gang kommer ind på en tankstation syd for grænsen føler de sig også trygge der.

Danmark må være verdensmester i afgifter. Udover de regulære afgifter på hele kategorier som fx motorkøretøjer, findes der også de såkaldte punktafgifter. Det er særlige afgifter der rammer en bestemt vare. Hvorfor netop bestemte varer bliver udvalgt til punktafgifter er for de fleste en gåde.

Selv om sodavands afgiften blev fjernet i 2014 er det stadig dyrt. En af årsagerne for den høje pris på sodavand er emballageafgiften. Vi har et af verdens mest avancerede retursystem for flasker og dåser. Alligevel betaler de danske bryggerier årligt 150 millioner kroner i emballageafgift. Og de henter pengene selvfølgelig hos dig.

Lad sodavand komme til dig

Sodavand (og meget andet) er stadig en hel del dyrere i Danmark end det er syd for grænsen. Men priserne er trods alt faldet så meget, at det ikke altid længere kan betale sig at tanke Volvo’en op og køre til Tyskland for et par rammer sodavand på tilbud, fordi nu kan man det online.

Så, i stedet for at køre efter varerne, hvorfor ikke bare lade varerne køres til dig? Det kan du let gøre igennem online grænsehandel. Du kan bestille al den sodavand ungerne kan drikke fra sofaen, uden at røre mere end din foretrukne app- finger.

Mere end sodavand

Der er altid gode tilbud på sodavand i online butikkerne syd for grænsen. Men online grænsehandel dækker mere end bare sodavand. Selv varer hvor der ikke er punktafgift på er som regel en del billigere syd for grænsen. Stort set alle dagligvarer kan du spare penge på med online grænsehandel. Hvorfor de fleste varer er dyrere i Danmark er ikke altid at gennemskue. Så lad være med at tænke for meget over det, bare nyd fordelene.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *