Igennem de sidste mange år, er køkkenet i stigende grad blevet husets omdrejningspunkt. Det er ikke længere bare et sted vi laver og opbevarer mad, det er en del af vores spisestue og stue.

Køkkenet er blevet en del af indretningen og en del af hjemmet, der skal vises frem på samme niveau som stuen. Samtalekøkkenet og det åbne køkken er efterhånden en fast del af de mere moderne huse, så, hvordan sørger du for at dit køkken bliver ligeså skønt som resten af dit hjem?

De små ting gør forskellen

Når dit køkken bliver en del af stuen og hjemmet er det pludselig et sted, der bliver inddraget i hverdagen på en hel anden måde. Ikke alene bliver der større trafik derude, det er også pludselig en del af rummet, der udgør samlingspunktet for familie og gæster.

Så hvis du går op i indretning og interiør, skal køkkenet selvfølgelig spille på samme måde som resten af hjemmet.

Det kan du starte ud med at sørge for, ved at begynde med de helt små ting, som ophæng, lamper og planter.

Med rene linjer og små, røde tråde, der binder stuen og køkkenet sammen kan du skabe en følelse af flow fra stue over spiseplads til køkken.

De store ting fuldender stilen

Skal stilen køres helt ud og køkkenet spille for fulde gardiner, så må der de helt rigtige hvidevarer til.

Køleskabe, opvaskemaskiner, ovne, mikroovne og frysere skal sidde lige i skabet – i nogen tilfælde helt bogstaveligt.

Er du ikke til de synlige hvidevarer er der i dag en lang række forskellige løsninger for dig. Det betyder, at du kan få opvaskeren, fryseren og køleskabet gemt bag låger, der ligner de andre låger i rummet. På den måde slipper du for forskellige overflader og holder udtrykket enkelt og rent.

Er du omvendt til at vise dine hvidevarer frem, som en del af indretningen, er der rigtig mange både smukke og funktionelle sager at få.

Vælger du den sidste løsning, skal stilen selvfølgelig være gennemgående i hele hjemmet, så derfor skal alle hvidevarer matche – også dem udenfor køkkenet.

Den røde tråd

Om der er tale om tørretumbler, opvasker eller køleskab, er det muligt at skabe en rød tråd. Det betyder ikke nødvendigvis, at de skal have det samme mærke. Du kan også vælge at kigge på looket og sørge for at skabe din stil ud fra det.

Rigtig mange er glade for den amerikanske stil, som diners og vaskehaller. Er du en af dem, så kan du ved hjælp af dine hvidevarer skabe den stemning i dit hjem.

Med de store kombinerede fryse- og køleskabe med dobbeltlåger og ismaskine i lågen, er der virkelig lagt op til amerikanske milkshakes og burgers ved baren i køkkenet.

Den samme stil kan du skabe i dit bryggers eller vaskehus, ved at vælge maskiner, der minder om dem, de bruger i de amerikanske vaskehaller og møntvaskerier. På den måde kan du skabe en rød tråd i hjemmet gennem dine hvidevarer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *