Vil du gerne sælge nogle varer på nettet, så er lys på billeder alt afgørende. Har du nogle sinde købt noget i en butik eller over nettet og da du så fik det hjem havde det en helt anden farve eller et helt andet look. Det har jeg hvert fald.

Tit skyldes det at mange er rigtig dårlig til at tage billeder af deres varer og oftest benytter sig af det helt forkerte lys. Lys er altafgørende for hvordan dine produkter kommer til at se ud på billeder. Det bedste lys du kan bruge er naturlig sollys.

Brug altid naturlig sollys som din direkte kilde, hermed også sagt at det aldrig er en god ide at tage billeder om aften/natten, lyset vil aldrig være helt optimalt og billederne vil aldrig blive lige så pænt som hvis de var taget i dagslys. Oftest er naturlig lys ikke nok til at få dine produkter til at fremstå pæne og naturlige, her kan man med fordel bruge en lampe som sekundært lys.

Tager du mange billeder af dine produkter eller ting som du sælger på nettet kan det være en fordel at investere i noget ordentligt lys, hermed siger jeg ikke at du skal gå ud og købe det helt store lys studie i en .Du kan med fordel bare købe nogle nye pærer til dine lamper hvis du synes at lyset ikke er godt nok.

Når du skal kigge efter pærer er der nogle enkelte ting du skal være opmærksom på. Kelvin (K), RA og selvfølgelig W. Kelvin beskriver farvetemperaturen som de pære udsender, til sammenligning ligger almindelig dagslys på ca. 5500 K og et stearinlys på ca. 1300 K. Du skal altså gå efter en pære der ligger så tæt på almindelig dagslys som overhovedet muligt hvis du vil have de mest naturlige billeder. Dog ligger almindelige pærer mellem 2700 og 3200 K, ønsker du en over 3200 K skal du oftest i speciel forretninger eller foto forretninger. Jeg vil anbefale at købe en med en farvetemperatur på ca. 3000 K den vil give et pænt og naturlig lys da den benyttes som sekundær lyskilde og ikke som primær lyskilde. RA er farvegengivelsen og beskrive hvor god pæren er til at gengive naturlige farver skalaen går fra 0 til 100, så dets tættere på 100 dets bedre. Køb aldrig en pære med en RA under 80, lyset bliver simpelthen for dårligt.

I dag er alt næsten LED pærer og de fås i mange former og prisklasser, mit råd til dig vil være ikke at købe den billigste, da det oftest er den dårligste. Hos Ramalys.dk kan du finde et bredt udvalg af LED pærer til gode priser. Hvis du beslutter dig for at købe nogle nye pærer til hjemmet eller bare en enkel til brug når du tager billeder, så husk også at kigge på W / Lummen. Det der i gamle dage hed Watt og var et udtryk for lysstyrke hedder i dag Lumen, da LED pærer ikke på samme måde har et lineært stigende W forbrug med lysstyrke.

Her er en hurtig oversigt over hvad Lumen svare til i ”gamle” W udtryk

15 Watt = <200 Lumen 25 Watt = 200-300 Lumen 40 Watt = 300-600 Lumen 60 Watt = 600-900 Lumen 75 Watt = 900-1.200 Lumen 100 Watt = <1.200 Lumen Husk nu at vælge en pærer som du også kan få gavn af i hverdagen og ikke kun en du bruger til billede optagelser, specielt hvis du kun engang i mellem tager billeder af dine ting. Husk alle LED pærer fås både med E27 og E14 fatninger.

Ud over at LED pærer kan give et bedre lys i dit hjem kan der også være mange penge at spare ved at skifte de gamle glødepærer ud med nye LED pærer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *