Føler du at dine penge forsvinder, lige så snart du får din løn udbetalt, og er du træt af aldrig at kunne spare op? Du er langt fra alene. Mange kæmper med en presset økonomi. Det er et stort pres i dagligdagen, når man kæmper med at få pengene til at slå til. Men med ganske få ændringer kan det dog lade sig gøre at skabe lidt luft i budgettet, og endda spare en smule op.

Spar på dine storkøb, og få råd til mere

Et såkaldt storkøb er noget, der virkelig kan mærkes på pengepungen. Denne betegnelse dækker over mange forskellige ting, men ofte er det når der skal købes ting til hjemmet, f.eks. køleskab, spisebord, sofa eller lignende. Sagen er at man igennem livet kommer til at foretage storkøb flere gange, da møbler og hårde hvidevarer ikke holder evigt.

For at spare penge her gælder det først og fremmest om at jagte tilbud, og måske vente til bestemte tidspunkter på året, f.eks. til januarudsalg. Herefter bør både fysiske og online butikker tjekkes, for at finde frem til den bedste pris. I nogle tilfælde kan man også prøve sig frem, og forhandle med sælgeren i butikken. Man kan være heldig, og få presset prisen en smule ned.

Hvis man kigger på nettet vil der ofte være mange tilbud og besparelser at hente. Man kan også søge efter brugte varer. I nogle tilfælde kan man spare over 50 % ved at købe en brugt sofa, spisebord, osv. Og ofte er tingene i så god stand, at man ikke kan se forskel. Se eventuelt mere på www.kulturnet.dk for flere gode råd til, hvordan du sparer på dine storkøb.

Læg et budget, og få overblik over økonomien

Man kan også danne sig et overblik over ens faste udgifter, og lægge et budget for, hvor meget man har til rådighed hver måned. Er det for eksempel nødvendigt at have 3 forskellige streamingtjenester, eller abonnementer på diverse magasiner? Man kan dele det op i faste og nødvendige udgifter, og så fornøjelse. Det er i fornøjelsesdelen, man kan skære ned. Hvis man er en af de få, der i dag ikke har brug for data på ens mobiltelefon, så kan man også spare ved at fravælge dette i ens mobilabonnement. Hvis man kan klare sig med SMS og opkald er der ingen grund til at betale ekstra for mobildata. Klik her for at finde et godt mobilabonnement uden data.

Som nævnt er det altid en god idé at gå på tilbudsjagt, og det gælder ikke blot, når man skal have møbler eller hårde hvidevarer. Man kan undersøge tilbud på dagligvarer og andre ting, og her er internettet et godt sted at starte. Hvis man for eksempel kan lide at strikke, og gerne vil spare penge på udstyr, kan man finde billigt garn online. Det gælder om at finde frem til de rigtige hjemmesider. Med en smule forarbejde kan der altså være mange penge at spare, når man handler på nettet, især hvis man køber større partier af en vare.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *