Står du og skal til at investere i en autostol men er i tvivl om hvilket mærke og model du bør vælge? Markedet for babyudstyr er i dag så stort, og det kan være svært at gøre sig klog på hvad der er det rette for ens barn. Når det kommer til valget af autostol, har vi derfor samlet en række informative råd som er værd at tage til overvejelse i søgningsprocessen. 

Længe har det været et lovkrav, at børn under 135 cm skal være placeret i en autostol hvis de sidder som medpassager i bilen. Det skyldes, at børn i den spæde alder er langt mere udsatte, og derfor kan få fatale skader i tilfælde af et færdselsuheld. Med en autostol minimeres disse skader, og en autostol er derfor uundværlig i enhver familie. 

Bedst i test 

En god tommelfingerregel i søgningen efter en autostol, er at benytte sig af nogle af de tests som årligt foretages af diverse autostole. Hermed kan man nemt få et fingerpeg om hvilke mærker og modeller som klarer sig godt på markedet, og derved er værd at investere i. På denne side kan du finde en test-af-autostole

Når der foretages en sammenligning af forskellige autostole, bliver der oftest lagt vægt på parametre som komfort, brugervenlighed, ergonomi og rengøring. Derudover tages der stilling til hvorvidt de efterlever de sikkerhedsstandarder der i dag stilles.  

Kig efter E-mærket 

Der bliver hele tiden foretages nye sikkerhedsstandarder og det er derfor væsentligt at have for øje, at autostolen efterlever disse standarder. For at en autostol er godkendt, skal den være mærket med E-mærket. Der skal således være indgraveret enten ECE 44-03 eller ECE 44-04 for at blive kunne blive godkendt. Hvis følgende tal ikke fremgår, er autostolen ikke sikker, og den er derfor enten forældet eller en fejlproduktion. 

Fremadvendt / bagudvendt autostol 

Er dit barn fortsat i sin spæde alder og kun få måneder gammel, kan det være en fordel at investere i en bagudvendt autostol. I en bagudvendt autostol vil barnet være fastspændt med ryggen mod kørselsretningen hvilket minimerer risikoen for skader på hals og nakke i tilfælde af uheld. Lige så snart babyens hoved begynder at stikke op over kanten er autostolen for lille, og det er således tid til at investere i en ny. De fleste bagudvendte autostole kan bruges frem til barnet er mellem 4-5 år, hvorefter man bør skifte til en fremadvendt.  

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *